Haluamme auttaa. Soita meille ja kysy. Puhelinnumero 044 - 906 1089

Ohje helppoon huutokauppaan 2020

 

1: Rekisteröityminen

Rekisteröityminen on
helppoa ja turvallista.

Tervetuloa huutokauppaanLisätäksesi myytävän kohteen ja kohteen huutamista varten tulee sinun olla rekisteröitynyt palveluun käyttäjäksi. Rekisteröityminen tapahtuu helposti sivun oikeassa yläkulmassa olevasta Rekisteröidy -painikkeesta.

Käyttäjätunnuksen tekemistä varten täytä tarvittavat tiedot. Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia tietoja. Rekisteröitymisen jälkeen Kirjaudu sisään nettihuutokauppaan luomillasi tunnuksilla. Huom! Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi ja salasanan olet antanut käyttäjätunnusta tehdessäsi. Kun olet kirjautunut palveluun olet valmis tekemään sitovia huutoja. Seuraavat kohdat tästä ohjeesta kertovat myynnistä. Jos et halua tässä vaiheessa myydä, vaan haluat ohjeita huutajalle (ostajalle), voit jatkaa lukemista kohdasta 4.

 

2: Ensimmäisen myytävän kohteen lisääminen

Lisätäksesi myytävän kohteen, tulee sinun olla kirjautunut palveluun. Ennen ensimmäisen kohteen lisäämistä ole yhteydessä Parashuuto.fi palveluun toimisto@parashuuto.fi. Tarkastamme yrityksenne tiedot. Kun olemme hyväksyneet teidät myyjäksi, teemme teille alakauppiastunnuksen maksunvälityspalveluun jonka toteuttaa Paytrail Oy. Me lähetämme teille tiedon myyntitunnuksenne hyväksymisestä, jonka jälkeen voit tehdä ensimmäisen huutokauppakohteen myynti-ilmoituksen.

Samaan aikaan Paytrail lähettää sinulle Tervetuloa viestin sähköpostiisi. Viesti sisältää linkin alakauppiastunnuksen allekirjoittamiseen joka tapahtuu pankkitunnuksilla. Tämä ei velvoita tekemään myynti-ilmoituksia, mutta kun niitä joskus teet, niin Paytrail välittää asiakkaan maksun pankkitilillesi ja myyntiprovision palveluntuottajalle. Paytrail sopimus on oltava tehtynä, jotta rahat myynneistäsi voivat tulla tilillesi.

 

Myyntikohteiden lisääminen huutokauppaan

Voit lisätä myynti-ilmoituksen huutokauppakohteesta valitsemalla Omat kohteet ja/tai Lisää uusi kohde.

 

Otsikko
Otsikko voi olla 60-120 merkkiä. Otsikon tulee olla mahdollisimman kuvaava tiivistelmä tuotteesta. Siinä tulee käydä ilmi, mikä tuote on kyseessä, mahdollinen väri, koko ja muut yksityiskohdat. Esim. otsikko "Kengät" ei kerro kovinkaan paljon, millainen tuote on kyseessä. Parempi vaihtoehto on esim. "Ruskeat tekonahkaiset korkokengät, koko 39, koron korkeus 5 cm."

 

Nettihuutokaupassa oikea hintaLähtöhinta
Lähtöhinta on alin hinta, jolla kohde on mahdollista ostaa. Yksityishenkilöllä hinta on arvonlisäveroton. Yritysten myyntihintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero joka vuonna 2019 on ALV 24 %.

 

Minimikorotus
Minimikorotus on pienin mahdollinen hinta, jolla käyttäjä voi nostaa kohteesta tarjoamaansa huutoa. Tähän voit valita haluamasi korotussumman, esim. 1 EUR tai 20 EUR.

  

Päättymisaika

Päättymisaika on päivämäärä, jolloin haluat myyntikohteen myyntiajan päättyvän. Päättymisajankohdan valitseminen myyntikohteen ilmoitukseen tapahtuu painamalla Päättymisaika kenttä ja valitsemalla kalenterista kohteen päättymispäivän painamalla ko. päivää. Kellonaika valitaan painamalla Tunti kohdasta ja valitsemalla valikosta tunnit. Samalla tavalla valitaan Minuutti kohdasta haluttu aika. Tarkasta lopuksi asettamasi päättymisaika.

Suosittelemme välillä tallentamaan syöttämäsi tiedot Tallenna painikkeella.

 

Kohteen tyyppi
Valitse joko Kiinteistö, tontti tai asunto tai Muu kohde kohteen mukaan.

Jos tuote ei sisällä ALV 24 %, valitse Myytävä kohde ei ole arvonlisäverotettava.

Voit myös valita lisäpalvelun Nosta kohde kärkipaikoille. Lisäpalvelu NYT ERIKOISTARJOUKSENA VAIN 10 EUR (normaalisti 49 EUR). Hintaan lisätään ALV 24 %. Lähetämme lisäpalvelusta teille erillisen laskun sähköpostilla.

 

Huuto johtaa kauppaanKaupan hyväksyntä
Valitse Myyjä varaa oikeuden hyväksyä kauppa, jos haluat varata itsellesi mahdollisuuden valita kohteen myynnin päättymisen jälkeen, myytkö kohteen huudettuun hintaan vai et. Ilmoitukseen tulee teksti: Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous. Tällöin sinulle tulee palveluntuottajan sivustolle tieto kohteen päättymisestä joka odottaa sinun hyväksymistä tai hylkäämistä. Tämä näkyy myös Omat kohteet > Odottaa hyväksyntää kohdassa.

Valitset Myyjä sitoutuu myymään kohteen eniten tarjonneelle, kun haluat myydä huutokappakohteen korkeimpaan huudettuun hintaan. Tällöin korkeimman huudon tehneelle käyttäjälle lähtee sähköpostiin maksutiedot kohteen päättymisen jälkeen.

 

Kohteen kuvausteksti
Kuvaustekstiin tulee kirjoittaa mahdollisimman tarkat tiedot kohteesta ja kohteen kunnosta, jotta ostaja saa kaikki huutamiseen tarvitsemansa tiedot. Varsinkin kohteen virheet on kuvattava mahdollisimman selkeästi. Ostaja kiinnostuu kohteesta näiden tietojen perusteella. Panosta tähän kohtaan ja tuotteen kuvaukseen. Puutteelliset tiedot voivat vähentää tehtyjen huutojen määrää.

 

Näyttö ja tiedustelut
Kirjoita tähän henkilön nimi ja yhteystiedot joka kertoo huutokauppakohteesta tarkempaa tietoa tarvittaessa. Varaudu vastaamaan kysymyksiin varsinkin kohteen päättymistä edeltävänä aikana. Kohde on hyvä olla ostajan nähtävillä, jolloin lisää tähän tieto missä ja milloin tuotteeseen voi tulla tutustumaan.

 

Myyntiehdot
Myyntiehtoihin voit lisätä omat tai vakiomyyntiehdoista poikkeavat myyntiehdot kuten esim. käsiraha, maksuaika, noutopaikka ja ajankohta tai varastointikustannukset. Toimituksen - ja noudon kustannukset ovat omana kohtana ilmoituksen lopussa.

 

Tuoteryhmä
Valitse tuotettasi parhaiten kuvaava tuoteryhmä pudotusvalikosta. Ostaja ei välttämättä löydä tuotetta, jos se on väärässä tuoteryhmässä.

 

Paikkakunta
Valitse paikkakunta kohteen sijainnin mukaan. Sijainti näkyy ilmoituksessa kartalla.

 

Kuva
Kohteesta tulee lisätä vähintään yksi kuva, jotta kohteen myynti on mahdollista. Valitse kuva(t) tietokoneeltasi Valitse tiedosto painikkeella ja sen jälkeen Siirrä kuva ilmoitukseen. Ensimmäinen kuva tulee pääkuvaksi kohteen esittelyyn. Voit lisätä kohteesta jopa 20 kpl kuvaa, jolloin tuote on paremmin kuvattu ostajille ja myynti mahdollisuudet paranevat. Kuvien koko tulisi olla vähintään 800 pikseliä leveä ja 600 pikseliä korkea.

 

Liitetiedosto
Lisää tarvittaessa liitetiedosto. Liitetiedosto voi olla esim. esite kohteesta pdf-muodossa. Valitse liite kansiostasi Valitse tiedosto painikkeella ja sen jälkeen Siirrä liitetiedosto ilmoitukseen. Ilmoitukseen tulee tekstilinkki tiedostoon.

Toimitustavat

Nettihuutokaupan toimitustavatValitse kohteelle sopivin vaihtoehto:

  • Ei toimitusta, kun myyjällä ei ole mahdollisuutta toimittaa kohdetta vaan ostajan on haettava kohde myyjän luota.
  • Toimitus (sis. pakkaus- ja lähetyskulut), hinta x EUR, kun myyjälle aiheutuu lisäkustannuksia kohteen toimittamisesta ostajalle. Muistathan kertoa tuotetiedoissa tai myyntiehdoissa myös toimitusaikasi, ettei ostaja hämmenny odottaessaan maksamaansa tuotettasi. Annettuun hintaan lisätään ALV 24 %, jos kohde on arvonlisäverollista myyntiä.
  • Ei noutoa, kun kohdetta ei voi noutaa myyntipaikalta.
  • Nouto, hinta x EUR, kun kohteen noutamisesta aiheutuu lisäkustannuksia myyjälle. Annettuun hintaan lisätään ALV 24 %, jos kohde on arvonlisäverollista myyntiä.

Toivomme kohtuullisia ja oikeudenmukaisia toimitus- ja noutokustannuksia myyjiltä, jotta kohteen myynti ei tämän takia jäisi toteutumatta.

 

Kohteen tallennus

Muista tallentaa kohde Tallenna painikkeella ennen sulkemista. Voit myös valita Poistu muokkauksesta tallentamatta, jolloin täyttämäsi tiedot katoavat.

Tallennettuasi kohteen se siirtyy Omat kohteet  Tallennetut välilehdelle, josta voit Kopioida kohteen, Muokata kohdetta tai Käynnistä myynti.

 

Kohteen esikatselu

Tarkasta aina huutokauppakohteen ilmoitus Esikatselussa ennen julkaisemista. Vain tallennettua ilmoitusta voi esikatsella, joten tallennathan aina ennen esikatselua - vasta julkaisu asettaa kohteesi myyntiin huudettavaksi. Vastaat myyntikohteen tietojen oikeellisuudesta eikä kohteen tietoja voi muuttaa julkaisemisen jälkeen. Kiinnitä erityisesti huomiota kohteen hintaan ja päättymisajankohtaan.

  

Kohteen julkaisu

Voit julkaista kohteen esikatselun jälkeen Julkaise painikkeella.

  

Julkaisun jälkeen

Voit lisätä tietoa kohteeseen valitsemalla Omat kohteet > Myynnissä olevat kohteet välilehdellä Muokkaa valinnasta. Voit lisätä kohteeseen seuraavia tietoja: Lisäys kohteen kuvatekstiin ja muuttaa Tuoteryhmää ja Lisää uusi kuva.

 Lisätietoja kohteen lisäämisestä on Blogissamme.

3: Myynnin päättyminen

Kun kohde on päättynyt ja kohde on huudettu, se siirtyy Omat kohteet  Odottaa maksua välilehdelle. Kohde poistuu tällä välilehdellä, kun ostaja on maksanut kohteen ja siirtyy Päättyneet kohteet välilehdelle.

Kun myyjä on valinnut kohteen luonnin yhteydessä Myyjä varaa oikeuden hyväksyä kauppa, siirtyy kohde huudon jälkeen Odottaa hyväksyntää välilehdelle. Myyjän voi hyväksyä tai hylätä kohteeseen tulleen korkeimman huudon. Jos myyjä hyväksyy kaupan, kohde siirtyy Odottaa maksua välilehdelle.

 

4: Haku

Voit hakea kohteita hakusanalla Etsi ilmoituksia kohdasta (ylhäällä keskellä) tai selata kohteita kategorioittain tai kohteen sijainnin mukaan alueittain. Siirry huutokauppaan ja Nettihuutokaupat kohdista näet kaikki käynnissä olevat huutokauppakohteet.

 

5: Kohteen huutaminen

Kohteen huutamiseksi tulee sinun olla kirjautunut sisään palveluun. Siirry huutokappaan ja Nettihuutokauppa kohdista näet Ajankohtaiset kohteet. Voit tehdä sitovan huudon eli ostotarjouksen kohteeseen Tee tarjous kohdasta. Kirjoita huutamasi euromäärä Tarjouksesi kohtaan ja paina Jätä sitova tarjous. Tämän jälkeen sinun tulee vielä erikseen vahvistamaan tarjouksesi kohdasta Vahvista tarjous.

  

6: Tarjousautomaatti

Voit käyttää myös tarjousautomaattia ja asettaa maksimihinnan, jonka olet valmis kohteesta huutamaan. Automaatti korottaa tarjoustasi tarpeen mukaan myyjän määrittelemän minimikorotuksen verran antamaasi tarjouskattoon saakka. Pystyt muuttamaan tarjouskattoa ja myös poistamaan tarjousautomaatin.

 

7: Huudetun kohteen lasku ja maksaminen

Ostaja

Muistathan maksaa
ja noutaa
huutamasi tuotteet
sovitusti?

Myyjä

Muistathan toimittaa
ostetut tuotteet
sovitussa kunnossa
ja aikataulussa?

Huutokauppaa helpostiKun olet tehnyt korkeimman tarjouksen huudettuun kohteeseen, saat sähköpostiisi laskun kohteen päättymisen jälkeen. Huudettu kohde tulee maksaa kahden (2) päivän kuluessa kohteen päättymisestä. Laskusta on mainittu eräpäivä. Maksun voit tehdä helposti kirjautuneena palveluun.

Jos huutokauppailmoituksessa myyjä on pidättänyt oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous, korkeimman tarjouksen tehneelle tulee sähköpostiin viesti korkeimmasta huudosta. Kun myyjä hyväksyy huutosi, sinulle tulee lasku huutokappakohteen maksamisesta sähköpostiisi.

Kaikki huutokauppakohteen ja niihin liittyvät toimitus- tai noutokustannukset maksetaan Parashuuto.fi palvelun kautta Paytrailin tarjoamilla monipuolisilla maksuvaihtoehdoilla. Maksamattomat kohteet näkyvät järjestelmässä. Maksaminen tapahtuu järjestelmässä valitsemalla SIIRRY MAKSUUN

Kun kohteeseen sisältyy toimitus- tai noutokustannuksia, kohteen maksussa ostaja valitsee ensin toimitustavan.

Toimitustapavalinnan jälkeen ostaja pääsee valitsemaan Siirry maksamaan kohtaan joka vie toiselle sivustolle maksutavan valintaan.

Maksun välityspalvelun toteuttaa palvelussamme Paytrail, jonka tarjoamista maksutavoista voit valita itsellesi sopivimman. Kun olet maksanut kohteen, paina Palaa takaisin myyjän palveluun painiketta. Maksun jälkeen saat sähköpostiisi kuitin huutokappakohteen maksusta.

Blogissamme löydät:

- Ohje kauppiaalle

- Ohje ostajalle

Siirry huutokauppaan.

 

Päivitetty 5.10.2021 maksunvälittäjän yhdistymisen johdosta Paytrailiksi

(Päivitetty 27.5.2019)